Filozofski fakultet NS

Započela NEXT 28.03.2009. 09:52

članica
Pol:
Aha, u redu, nije mi bilo jasno jer postoje dva roka za upis i pominju neke liste...  hvala ti!

Pol:
Da li možda neko studira istoriju i ako može da mi kaže kako izgleda usmeni ispit? Imam prijemni za manje od dve nedelje i baš mi je frka.  :shy:

članica
Pol:
Drage drugarice, zanima me Odsek za socijalni rad na Filozofskom u NS. Koliko traju osnovne studije i koji se predmeti polažu na prijemnom? :confused:

Takođe, zanima me da li je moguće upisati master nakon završenog nekog drugog smera na FF (npr. Srpski jezik i književnost).

Hvala unapred :)

članica
Pol:
Mislim da takve informacije ne treba tražiti na forumu. Pouzdanije je obratiti se studentskoj službi.
,,Ako zelite da izbegnete kritiku, ne recite nista, ne radite nista i budite nista.\'\' Albert Ajnstajn

članica
Pol:

članica
Pol:
Pozdrav, da li je jos aktivna ova grupa z Filozofski? Imam par pitanja pa sam mislila naci odgovor ovdje. Hvala :)

članica
Ljudiii, jel zna neko nešto o novom master programu kulturologija? Upis šta kako? Neka iskustva? Upisao neko možda?

članica
Pol:
Da li neko od vas zna da li se na smeru Engleski jezik i knjizevnost sa drugom stranom filologijom, konkretno nemacki jezik, oba jezika isto izucavaju ili  prednost ima engleski?

Pol:
Caooo,da li postoji neko ko bi mi pozajmio stivo za pripremu prijemnog iz istorije?
Probala bih u drugom upisnom roku da upisem,vidim da je ostalo mesta a i ne verujem da ce biti neka navala...

članica
Pol:
Ako može neko da mi se javi ko studira ili je završio psihologiju. Zanima me upis na master, a nisam iz NS-a. Neću puno smarati obećavam.  :shy::mrgreen:
Ljubav je jedini razuman i zadovoljavajući odgovor na problem ljudske egzistencije. Erih From

Pol:
Pozdrav. Trenutno sam 4. godina srednje škole, sledeće godine upisujem fakultet. Pravni tehničar sam. Dvoumim se izmedju Pravnog i Filozofskog, oba u Novom Sadu. Više me privlači Filozofski, konkretno smer Socijalni rad. Tu se polaže opšta informisanost i test znanja, a mi biramo da li ćemo sociologiju ili psihologiju. Imam obe knjige, ali su preopširne. Ja bih iskreno izabrao sociologiju, jer se lakše uči i brže pamti. Da li neko može da mi kaže kakva su vaša iskustva sa ovim smerom i generalno fakultetom, da li možda imate skriptu za spremanje prijemnog? Prvenstveno sam zbog toga ovde i otvorio nalog, želeo bih da čujem vaša iskustva i da pronadjem nekog sa skriptom. 😂 Hvala, nadam se da će ovo bar neko pročitati. (:

Pol:
Pozdrav!
Zanima me da li neko studira Rumunski jezik i književnost u Novom Sadu ili Beogradu? Ako neko studira, da li može da mi kaže kako je tamo? Lep mi je jezik, na sve to spada i u romansku grupu jezika, a nije potrebno predznanje. Uz to mogu da biram da li ću španski ili italijanski (uz Rumunski), i imam obavezan latinski (ovo je isključivo za Novi Sad). Da li neko može da mi kaže kako vam je tu, da li je zahtevno, da li ima neku perspektivu? Ipak su to sve jezici Evropske unije.
Hvala! 🙂

Pol:
Citat: fleurd poslato 01.07.2013. 13:47
Za master studije psihologije je potrebno da zavrsis osnovne studije psihologije. Tako je u Ns, a mislim da je tako i na svakom drugom faksu

Da li ima nekoga ko je trenutno na masteru (ili neko ko je u skorije vreme masterirao)- klinička psihologija u NS? Značilo bi mi ako može da podeli utiske o predmetima i profesorima, zahtevnosti, satnici predavanja i vežbi, da li može da se postigne uz full time posao itd...

Takođe, ako neko možda zna, koja je razlika ispita koja se polaže ako dolazimo sa osnovnih studija PS sa beogradskog Filozofskog? Ili gde to mogu da dokučim... :)
"If you can love someone with your whole heart, even one person, then there's salvation in life. Even if you can't get together with that person."

članica
Pol:
Da li neko zna kakve su sanse da sa osnovnim studijama iz jezika neko upiše master na drugoj katedri, konkretno pedagogiji? Uz polaganje razlike predmeta itd.