Agent za agenciju JugostanE,ovako.
Danas sam bila na razgovoru za posao agenta u agenciji za nekretnine Jugostan.Bave se iskljucivo posredovanjem u iznajmljivanju objekata.
E sad,cela prica mi je cudna zbog sledeceg. . .
Agent pocetnik treba da prodje obuku koja traje 3h i pri tom placa deo clanarine od
50e,a ostatak od
150e istekom mesec dana od zapocinjanja
posla.Za tu clanarinu dobijes pristup bazi podataka sa kompletnom ponudom stanova za odredjeni rang.Radi se samostalno,od kuce + terenski deo posla,naravno.
Moja zarada bi bila 50% od prve stanarine izdatog stana,a kasnije kada vise nisi pocetnik i kada pocnes da radis i sa objektima cija stanarina je veca od 350e,100%,odnosno 150% u zavisnosti od visine stanarine.Kazu da pocetnici za prvih mesec dana izdaju 8-15 stanova i da zaradjuju i do 2000e!!!!Agencija nista ne uzima,oni se izdrzavaju od clanarina agenata.
Klijente pronalazis sam oglasavajuci se na netu,halo oglasima,stampi,flajerima. ..
Naravno,niko vam ne garantuje da cete ista iznajmiti i zaraditi,a pare naravno ne vracaju.
Meni je to malo sumnjivo,da ti nekom placas da bi radio,moglo je to biti i drugacije organizovano.
Da li je neko od vas radio za njih i kakva su vam iskustva?
I kako vam se ovo uopste cini?