Dobra i losa iskustva sa poslodavcima

Započela TashaBG 07.03.2007. 17:22

članica
Citat: pancakes poslato 17.01.2025. 20:22Da li je iko pronašao posao preko infostuda?
Ja sam sve poslove i ponude pronašao preko tog sajta i slao preko njih ili te sam link preusmeri da prijavu za konkurs nastaviš ili završiš na matičnom sajtu. To nema nikakve veze za poslodavca gde si našao njihov oglas.

članica
Citat: pancakes poslato 17.01.2025. 20:22Da li je iko pronašao posao preko infostuda?
Mislim da nije niko nikada nasao posao preko infostuda  :facepalm1:

članica
Kako se uzme, ja sam nasla posao a oglas je bio i na Infostudu i na Linkedinu.

članica
Citat: Omeksivac poslato 17.01.2025. 22:37Mislim da nije niko nikada nasao posao preko infostuda  :facepalm1:
Slala sam bezbroj prijava za posao i nikad nista preko tog sajta.
Jesam jedino preko direktne prijave, na sajtu firme.

članica
Pol:
Uvek sam honorarne poslove(primarni sam našla preko preporuke gde sam odradila staž i tu sam još uvek i dan danas posle skoro 18g) nalazila preko Infostuda i to baš sa lakoćom ali to je verovatno zbog toga što je moje zanimanje uvek traženo pogotovu ako imaš iskustva.
Čak sam nekoliko puta bila u situaciji da pošaljem CV tipa ujutru  i da me pozovu u toku tog istog dana da zakažemo sastanak za sutrašnji dan.
Ono što te ne ubije,to te samo još više ojača!
Najjači samo opstaju,nikad se ne predaju!

Nikad ne odustaj :-D
Nikad preko toga infostuda. Uključujući i ovaj sad.
Slanjem SMS poruke: Upišimo 874 i pošaljimo SMS na 3030
Za Bratislava

članica
Pol:
Ja sam svoj sadasnji nasla preko Infostuda.
(Tu sam 7 godina)

članica

članica
Pol:
Tamo se oglasavaju i dobre firme i osrednje i "firme".

Pol:
Ma oni su samo oglasnik, al ono što mene užasno nervira kod njih jeste to zbog čega ne sankcionišu oglase koje su protivni zakonu.

Npr oglas radno mesto šef gradilišta, obaveze dole nabrojane milion i ono što jeste i što nije njegov posao. Navedeno radno vreme od 7-7 radnim danima vikendom od 7-5.

Takve oglase ne treba da uopšte prihvate.
Za taj oglas je npr navedena bila plata recimo 80-110k din i ja sam se stvarno iznervirala jer em je jadna plata, em radiš posao za doslovno 3 osobe i još se taj Infostud pravi lud uzima pare od prevaranata koji traže od ljudi da rade 12h dnevno pet dana nedeljno i još 10h subotom.

članica

Moj muz trazi i odlazi na razgovore za posao i sramota je kakve plate nude poslodavci koji se oglasavaju na Infostudu. Za rukovodioca (srednji menadžment) nude od 80-90.000, to je stvarno prestrasno, ne pokriva ni kiriju, racune i hranu za pola meseca.

Muz im je rekao da za tu platu moze da im radi samo pola radnog vremena jer ce morati da nadje jos jedan dodatni posao da bi mogao da pokrije osnovne troskove zivota i nisu mu se vise javljali.

članica
Pol:
Ali to nema veze s Infostudom, do poslodavaca je.
Ja jedino zameram sto ostave oglas i kad im napises da neki poslodavac ne postoji tacnije mulja, a oni reaguju sa "do sad nam se niko nije zalio na njih".
A to je bila neka firma koja povremeno trazi prevodioce, obavi se online testiranje, nikone prodje a oni imaju besplatan prevod za to sto imje trebalo
Ne pisem napamet.

članica
@Neka_tamo_mama sve znam, dobro je da im daje takav odgovor i da ne prihvata tu platu, kada bi svi mogli tako, pa da vidimo ko će da im radi.
Nažalost ja radim i za manje, nisam imala izbora.
Ali sve sam bliže odluci da naučim jezik i da porodično spakujemo kofere, ovde nema sreće.

članica
Mene je to počelo opasno da izluđuje, kako neko ima obraza da nudi platu od 600,700 evra za BILO KOJI posao kada je samo potrošačka korpa skoro 1000 evra. A nije poenta raditi da plaćaš račune i jedeš, valjda nam je život nešto više od toga...

Naravno , ko živi sa roditeljima ili je na početku karijere može sebi da priušti da radi za neku manju platu dok ne stekne iskustvo, ali posle kad si sam i dobiješ dete, onda skroz drugačije gledaš na sve.

Da ne skrenem s teme, radi se o poslu menadzera u Hotelu In na Novom Beogradu. Mada sam generalno o njima cula sve najgore, da zapošljavaju ljude na tri meseca i onda im posle samo ne produze ugovor  :angry:

članica
Smatram da i ko je na početku karijere treba podjednako da živi normalno kao i onaj ko ima iskustva, a ne da preživljava.
Džaba pišemo.