Prosvetni radnici

Započela VioletaR 20.02.2006. 20:57

članica
Pol:
Citat: PDz poslato 29.11.2024. 21:44Зато што и колеге преузимају, те раде преко норме. Иначе, сад је то нова мода. И кад неко оде у пензију, његове часове преузимају колеге, нико неће нове раднике да запошљава. Свима је мала плата и сви би то на неки начин да надоместе.Знам професорку која држи по осам или девет часова дневно.

Ево код мене колеге преузимају да  бесплатно мењају особу која је на боловању, јер наводно не могу никога да нађу, а не може настава да трпи. Па тако ја (математичар) мењам и биологију и ликовно и веронауку. :rolleyes:  Мислила сам на то, а не када особа има преко 100%. Такође, дозвољено је тј плаћено до 130% , бар у државним школама. Осам часова дневно је много више од тога.
ja nemam potpis.

članica
Pol:
To je ono kad ne znaš šta da radiš - ne možeš da ih samo čuvaš, ne možeš, naravno, da radiš taj drugi predmet jer nisi stručna zamena,  a ne možeš ni da teraš svoj predmet dalje jer onda više nisi u planu sa kontrolnim i pismenim zadacima, a treba i da "vraćaš" časove, a ne možeš da vratiš jer nema termina u kom kolega može da preuzme tvoj čas. Klasično "show must go on", samo da deca nisu na ulici.
Kuj me, živote, kuj! Ako sam kremen - sevaću, ako sam čelik - pevaću, ako sam staklo - nek se zdrobim.

članica
Pol:
Citat: LidlFan poslato 29.11.2024. 22:23Da, potpuno ste u pravu. Znam za nekoliko slučajeva u kojima su diplomirani anglisti bili na zameni osobama koji su završili italijanski, španski, japanski i opštu lingvistiku. Svi ovi neanglisti rade na neodređeno(stalno) na mestu nastavnika engleskog jezika u nižim razredima osnovne škole. U pitanju su opštine Zemun, Stara Pazova i Inđija. Veliki apsurd koji je svojevremeno bio dozvoljen i legalizovan i koji se sada ne može ispraviti.
To je svuda, taj apsurd se neće iskoreniti dok svi ne odu u penziju, a anglisti više ne žele da rade u prosveti.  Imala sam to iskustvo.
Stickintheseventhcloud

članica
Pol:
Citat: cipelica82 poslato 29.11.2024. 18:53Како је то "занимљиво", а кад неко оде на боловање, директори тврде да замена нема....
Zato sto ta zamena mora biti clan vladajuce stranke....

Sfa

-
Pozdrav!
Hteo bi da postavim moj slučaj i dal neko imao isti slučaj, ili je upuće  u to!
Radim u osnovnu skolu kao blagajnik, konkurs je glasio sa normom od 50% sa SSS, gde sam konkurisala i dobila posao.
Trenutno u drugu skolu aktivan je konkurs za blagajnika sa SSS i sa normom od 100%.
Pitanje glasi, posto imam ugovor na neodredjeno sa 50% u drugu skolu, dal imam prednost da od druge osnovnu skolu uzimam jos 50% da bi kompletirao normu?, tj. Dal moze da se deli ta norma?

članica
Pol:
Za ljude sa decom, na svim portalima kazu raspust od sutra, da li je to provereno tacno?

članica
Pol:
Fabulozno: jahanje prosvetnih radnika sa sto pravilnika, planova, dokumenata, koordiniranja u vremenskom okviru školske godine, ne dao ti Bog da nemaš, i onda, iz čisto političkih razloga zatvaranje škola preko noći i direktno posipanje fekalija na sve što su prosvetni radnici uradili da zadovolje te sulude zahteve i kriterijume. Poniženje ponovo.
Kuj me, živote, kuj! Ako sam kremen - sevaću, ako sam čelik - pevaću, ako sam staklo - nek se zdrobim.

članica
Citat: Jennifer K. poslato 19.12.2024. 15:53Za ljude sa decom, na svim portalima kazu raspust od sutra, da li je to provereno tacno?

sutra se donosi odluka, ovo je samo predlog
i ako bude, od utorka je, išlo bi se još u ponedeljak

članica
Citat: Jennifer K. poslato 19.12.2024. 15:53Za ljude sa decom, na svim portalima kazu raspust od sutra, da li je to provereno tacno?
Ne.

članica
Pol:
Каква будалаштина и небулоза!  :shock:
ja nemam potpis.

članica
Pol:
Не би ме чудило и да нам пошаљу новогодишњу помоћ, а све у циљу, зачепите.
ja nemam potpis.