Kolagen

Započela branka 77 13.12.2008. 16:28

članica
Pol:
Ne tvrdim nista i ne sugerisem da se ne pije. Samo mislim da smo u poslednjih godinu-dve zatrpani promocijom suplementacije kolagenom i reklamama raznoraznih proizvodjaca. Nisam sigurna u kvalitet proizvoda koji su nam dostupni na trzistu a i u realnu mogucnost apsorpcije kolagena  koji pijemo i dejstvo istog. Odnosno, da li je to placebo ili zaista deluje.

sto izvora, nigde obala
Pol:
Citat: ellena26 poslato 17.10.2024. 16:54Ja sam pila tri meseca Nice pure kolagen. Ima ukus i miris sirove ribe. Dok sam ga pila, rasli su mi brze nokti, na licu i kosi nisam primetila nista.
Isto. Pola sam ga 6 meseci, i osim sto su mi brze rasli nokti, nikakve druge efekte nisam videla

Zu6

članica
Sta da ocekujem od njega...
Nije da primecujem nesto

Kad se vide promene?

Imam ovaj

U sebi ima i 16 grama proteina po dozi od 16 grama. Sto nisam znala

Vrlo kvalitetan proizvod.
Oko 35 eura na Amazonu

Hajde zbog kose sam kupila rekoh bice dobro otkud znam. Da probam

članica
Ja sam upravo porucila  drugu kutiju Cruxa. Prva mi je pri kraju. Ne znam zasto, ali mnogi mi kazu da dosta mladje izgledam... e sad, da li je to od silnih tretmana lica, treninga, zdrave ishrane, spavanja.. ne znam. Ali nastavljam sa kolagenom.
 :flower:
I da, provalila sam kako se najlakse razmuti, da nema grudvica.. 😊 Sipa se vodaa u pola case, upali kao onaj mali mixer za nes kafu. I polako sipam kolagen u casu dok mixer vrti. I nema nijedne grudvice. Pre kasicicom dok razmutim smuci mi se sve. Ovako 2 minuta posla 😊

-
Da li neko ima iskustva sa collagen boost-om? Forever young... konkretno me zanima za kosu. U zadnjih 3 meseca je opala bas mnogo

članica
Da li je crux 10g kolagena po kesici?

članica
Citat: Angel_9191 poslato 31.10.2024. 19:10mnogi mi kazu da dosta mladje izgledam... e sad, da li je to od silnih tretmana lica, treninga, zdrave ishrane, spavanja.. ne znam.
Ne može biti od kolagena, sve to ima udela, vežbanje, san, luče se endorfini, hormoni prilikom adekvatnog sna, ishrana je ključna za sve, kompletan paket toga svega dovodi do rezultata.

članica
Pol:
Kako pijete kolagen najcesce i kada?
Ja pijem u prahu  goveđi( trenutno colnatur) , ali mi svaki put malo fali da povratim. Pijem uvek te bez dodataka, secera, zadlađivaca.
Jel imate vi neku foru? Da li neko dodaje u neke smutije, sokove, da se ublaži taj miris i ukus?
Ili da li neko zna za neki cisti kolagen a da nema tako jak miris i ukus?
,,Da nisam našao tebe, bio bih ljut na život, pa ne bih imao ništa, kao ni sada, ali ne bih znao šta je sreća." Meša Selimović

članica
Pijem Crux, najčešće uveče kada ga umešam u kakao. Preko dana ako mi se desi da ga pijem, umešam ga u espresso sa malo više mleka.

članica
Ja sam Crux pila u vodi s limunom,  kako nije nikakvog posebnog ukusa mogla sam ga povremeno i samo s vodom. Prije toga sam koristila Peach perfect, on mi ima jači ukus te sam ga zbog toga pila razmućenog u soku od narandže.  A kad se dodaju smoothijima tek onda se ne osjećaju uopšte.

članica
Pol:
Ok. Hvala vam  :flower:
Onda cu i ja ubacivati u neki smuti ili neki sok.
A sledeci onda da probam crux, ako vec ima tako blaži miris i ukus.
,,Da nisam našao tebe, bio bih ljut na život, pa ne bih imao ništa, kao ni sada, ali ne bih znao šta je sreća." Meša Selimović

članica
Pol:
Ima li neko iskustva sa kolagenom BioActive? Trenutno je u dm-u na snizenju i kosta 1990din, a inace je oko 2800 u apotekama pa razmisljam da kupim. Najvise bih kupila zbog kose koja je opala u predelu zalizaka nakon porodjaja i svi mi savetuju kolagen, a nisam bas pri parama da kupujem neke fensi od 6000  :confused: Nigde ne pronalazim iskustva o BioActive kolagenu, pa vas molim za pomoc..Neko..  :shy:
Veni, vidi, amavi <3

Administrator
Citat: codename_ poslato 25.11.2024. 20:31Da li je crux 10g kolagena po kesici?
Jeste.

Iščitala sam temu pa sam se za njega odlučila a i komšinica mi je rekla da je pila i da je zadovoljna i da bi ponovila pa nam je ona naručila za 3 meseca tako da se isplatilo i za poštarinu i popust. Sada pravim pauzu mesec dana i evo razmišljam se da li opet Crux ili neki koji ima tip II u sebi pošto mi je najpotrebnije za zglobove a dvojka je baš za to najviše.
Od ovog šta sam primetila ... da je kosa sjajnija ali nije stalo opadanje (što nije čudno, ima tu još faktora nije kolagen čarobni štapić), nokti su se oporavili, nema više listanja kao do skoro a uvek su bili super, nego od sto puta preležanog kovida odoše u đavola.
Koža ... pa ona je uvek lepa tako da tu ne znam da li je imalo efekta. Možda mizerno na čvrstinu kože tela uticalo.
Zglobovi i dalje krcaju ali recimo šta sam primetila ... kada ručno seckam krompir pa taj položaj prstiju ili banalno, mešam fil ... do skoro su mi se jako grčili prsti i šaka uopšte i onda se ukoči, zaboli. Sada toga nema tako da verujem da je kolagen uradio tu šta je trebalo.

Ako se bojite da ćete se ugojiti, pre obroka popijte čašicu rakije. Rakija otklanja osećaj straha. :mrgreen:

članica
Pol:
Citat: anamariebg poslato 04.12.2024. 22:50Ima li neko iskustva sa kolagenom BioActive? Trenutno je u dm-u na snizenju i kosta 1990din, a inace je oko 2800 u apotekama pa razmisljam da kupim. Najvise bih kupila zbog kose koja je opala u predelu zalizaka nakon porodjaja i svi mi savetuju kolagen, a nisam bas pri parama da kupujem neke fensi od 6000  :confused: Nigde ne pronalazim iskustva o BioActive kolagenu, pa vas molim za pomoc..Neko..  :shy:

Meni recimo nije legao na želudac, drgarica je nastavila da pije, ali kaže ništa spec sem noktiju.

Ali evo drug recimo koristi onaj kolagen što se kupi na meru, tjs goveđi želatin kupi na meru, pa pravi gumene bombone ili doda u smuti, posle nekoliko meseci bude pomaka u rastu kose i u naravno u zglobovima, a to sam i ja primetila sa tim na meru ili onim upakovanim 1250 mislim da je bio din u zdravoj hrani braon pakovanje...oko 250grama...

Administrator
Drage moje,

Do sada se većina nas upoznala s tim koliko je važno da se u našu rutinu nege, uvede i 'nega iznutra' i koliko je kolagen važan za našu lepotu a i za zdravlje kostiju.

Kada biramo kolagen koji ćemo da koristimo, važno nam je da je imamo u jednom preparatu dovoljnu dozu kolagena koja će zadovoljiti dnevne potrebe, a takođe, da taj preparat bude i prijatan za konzumaciju.
Upravo takav je Voonka Collagen Shake Drink koji nam dolazi u dve varijante:
Collagen Shake Drink Mix
Collagen Beauty Plus

U narednom periodu ćemo se bolje upoznati sa ovom vrstom kolagena a vi nam pišite da li ste ga možda već isprobali i kako vam se dopada

:flower:

Ako se bojite da ćete se ugojiti, pre obroka popijte čašicu rakije. Rakija otklanja osećaj straha. :mrgreen: